VOORDELEN VAN DE VERHUURDER

Maximale veiligheid
De huurwaarborg van Garantie.be biedt de verhuurder dezelfde garanties en heeft dezelfde waarde als een bankdeposito.

Kredietcontrole
Onze controles maken het mogelijk de solvabiliteit van de toekomstige huurder in te schatten en de solvabiliteitsrisico's van elke huurder in kaart te brengen.

Snelle vrijgave van fondsen
Garantie.be zorgt ervoor dat de bedragen van de huurwaarborg zo snel mogelijk worden vrijgegeven in geval van een claim.

Beheer van rampen
Als gezamenlijke borgsteller zijn wij direct betrokken en betrokken bij het beheer van claims gedurende de looptijd van het huurcontract.

Toegewijde ondersteuning
Ons team reageert onmiddellijk op de verzoeken van onze klanten. Onze steun is georganiseerd om donateurs te helpen. Klantenservice zit in ons DNA.

Dekking verzekerd
De huurgarantiedekking blijft gehandhaafd, zelfs in geval van niet-betaling van de premie door de huurder.
Biedt de verkregen garantie dezelfde garanties als een bankgarantie?
Ja inderdaad. De aangeboden obligatie heeft hetzelfde niveau van beveiliging en garanties als elke bankgarantie die wordt verkregen van een financiële instelling. We zijn bezig met het verkrijgen van de vergunning van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten in België (FSMA), die bijdraagt tot de eerlijke en eerlijke behandeling van consumenten van financiële en verzekeringsdiensten.
Wat is het bedrag dat kan worden verkregen voor een huurwaarborg
Het bedrag van de maximale huurgarantie verschuldigd door de verhuurder verschilt naargelang de Belgische gewesten. Elke regio heeft de afgelopen jaren zijn eigen regelgeving ingevoerd die juridisch overlapt met de federale regels van de huurwet .
Brussel en Wallonië hebben in 2018 hun eigen regels opgesteld inzake residentiële huurovereenkomsten en de hoogte van de huurwaarborg. Vlaanderen legde in 2019 wettelijk zijn eigen regels inzake woninghuur vast.
Het belangrijkste verschil tussen de regionale regels betreft het maximumbedrag dat de verhuurder verschuldigd is in het geval van een huurgarantie op een geblokkeerde bankrekening:
- In het kader van een huurwaarborg in Brussel kan de verhuurder een maximaal geblokkeerd bedrag van 2 maanden huur eisen;
- Wat betreft een huurwaarborg in Wallonië, bepaalt de regel ook het maximale te betalen bedrag bij 2 maanden huur;
- Het is voor de huurgarantie in Vlaanderen dat de federale regels het meest gewijzigd zijn, de verhuurder kan sinds 1 januari 2020 tot 3 maanden huur eisen.
In het kader van een bankgarantie zijn de historische federale regels niet gewijzigd, het bedrag van de huurwaarborg bedraagt 3 maanden huur van het gehuurde onroerend goed, ongeacht het Belgische gewest waar het goed gelegen is.