Vrijgave van uw
HUURWAARBORG

U kunt uw huurwaarborg op elk moment tijdens de huurovereenkomst vrijgeven in 3 stappen:

1

Vraag online een borgsom op onze website voor het bedrag van je huurwaarborg

2

De verhuurder ontvangt het certificaat rechtstreeks om het bedrag van uw huurwaarborg te dekken

3

Het geblokkeerde geld voor de huurwaarborg kunt u dan vrijgeven bij uw bank

De huurder blokkeert geen geld meer

De huurder blokkeert geen geld meer op een bankrekening omdat wij garant staan ​​aan de verhuurder voor de duur van de huurovereenkomst. De huurder kan zo zijn huurwaarborg op voorhand vrijgeven.

Vrijgaveformulier huurwaarborg

De vrijgave van de huurwaarborg komt overeen met het proces van het tenietdoen van de garanties die de huurder aan de verhuurder van zijn huurwoning heeft verstrekt. De huurder recupereert het geld dat sinds het begin van de huurovereenkomst op een bankrekening is geblokkeerd, dit wordt het vrijgeven van de huurwaarborg genoemd.

U moet eerst contact opnemen met de financiële instelling die de tegoeden van de huurwaarborg heeft geblokkeerd. Om de onder de huurwaarborg geblokkeerde middelen vrij te geven, moet u een vrijgaveformulier overleggen dat is ondertekend door beide partijen bij het huurcontract: de verhuurder en de huurder. De huurwaarborg kan alleen worden vrijgegeven en vrijgegeven door de huurder met instemming van de verhuurder.

De huurwaarborg wordt in verschillende fasen vrijgegeven:

  • Het verkrijgen van de toestemming van de verhuurder om de huurgarantie vrij te geven
  • Vul het formulier in voor het vrijgeven van geblokkeerde fondsen op de speciale huurwaarborgrekening
  • Ontvangst van geld op de bankrekening die is opgegeven op het formulier voor vrijgave van huurwaarborg

Het tijdsbestek voor het vrijgeven van fondsen die zijn geblokkeerd onder de huurwaarborg, hangt af van de bank waar u de fondsen heeft geblokkeerd. De meeste bankinstellingen geven het geld binnen een paar weken vrij als u alle documenten verstrekt die nodig zijn voor de vrijgave.

Het vrijgeven van op de bank geblokkeerde fondsen onder de huurwaarborg kan vooraf worden gedaan. Om het geld nu vrij te geven, terwijl de huurovereenkomst nog niet voorbij is, zijn hier de zeer eenvoudige stappen die u moet volgen:

  • Vraag een aanbetaling aan op onze website door te klikken op huurwaarborg aanvragen
  • Vervang uw huurwaarborg door onze borg bij de verhuurder
  • Verkrijg van de bank de vrijgave van fondsen die zijn geblokkeerd sinds de ondertekening van de huurovereenkomst

Modelvrijgave van de huurwaarborg

Hierbij een modelbrief waarmee huurder en verhuurder gezamenlijk een verzoek kunnen formuleren tot vrijgave van de onder de huurwaarborg geblokkeerde bedragen.

Dit briefsjabloon is vrij eenvoudig. Bepaalde financiële instellingen kunnen vragen om aanvullende informatie of bewijsstukken bij het verzoek tot vrijgave van de geblokkeerde bedragen te voegen.

Meestal zullen de huurder en de verhuurder een kopie van hun identiteitsbewijs moeten bijvoegen om de post te authenticeren.

Sjabloon voor vrijgave van huurwaarborg